Stefan Åkerström gör Bomag-comeback

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:14

För omkring 20 år sedan hade Stefan Åkerström smeknamnet “Mr Bomag”. Nu är han i full gång med att bidra till Bomags nya offensiv i Sverige och kan återigen ta på sig Bomag-namnet.

Stefan Åkerström jobbar sedan i höst för Söderberg & Haak Maskin, som är ny svensk generalagent för Bomag i Sverige. Totalt har Stefan Åkerström arbetat inom de här branscherna i 50 år.

“Nu fick jag chansen att ännu en gång jobba med Bomag”, säger Stefan Åkerström. ”Det känns bra, jag kan inte neka till att vara Bomag-frälst. Bomag är en fantastisk maskintillverkare som levererar bra produkter med hög kvalitet. De har alltid legat i framkant gällande kvalitet och teknisk utveckling och därför är det stimulerande att ingå i den organisationen och tala för produkterna.”

Förra gången det begav sig, kring millennieskiftet, arbetade Stefan med Bomags produkter i ca 15 år. Då var Bomags marknadsposition i Sverige betydligt större än vad den är idag.

“Men nu finns mycket bra möjligheter att återerövra den positionen, eftersom Söderberg & Haak har de starka kort som krävs för att fungera som en seriös och pålitlig maskinleverantör. Jag tänker på den rikstäckande servicen och supporten”, säger Stefan Åkerström.

Under hösten har Stefan Åkerström varit fullt sysselsatt med att återknyta till gamla kontakter och att svara på anbud. I november var han också delaktig i den demonstration av en av Bomags asfaltsfräsar, som ägde rum i Skåne.

“Intresset för Bomag är stort och många av de tyngsta maskinbeställningarna för vägbyggnad sker just nu, så det är fullt upp”, säger Stefan Åkerström.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×