Stora nyheter för Renaults transportbilar

Publicerad 5/9, 2019 kl. 11:57

Renault Master och Renault Trafic får ny facelift/design, Master får en helt ny interiör, båda modellerna får ny ADAS-teknik samt nya kraftfullare och mer effektiva motorer. Master och Trafic kommer introduceras i Sverige efter sommaren.

Nya Master har fått en mer robust och dynamisk front. Nytt är också: C-formad ljussignatur, en ny färg: ”Urban Grey” , högre motorhuvslinje, vertikal grill i krom med en ny större logga, helt ny inredning, ny instrumentbräda med svepande linjer och stora öppna eller stängda förvaringsutrymmen, krom runt luftintag och knappar för luftkonditioneringen. Dessutom har den nya instrument med ny varvräknare och monokrom fem-tums digital skärm, ny ratt med krominlägg, ny växelspaksknopp i svart och krom, ny slitstark klädsel i förbättrad kvalitet och full integrering av navigationsskärmen i instrumentpanelens mittendel.

Dessutom tillkommer en ny förarhytt med mobilt kontor, med hela 105 liter förvaringsutrymmen. För ökad bekvämlighet är passagerarutrymmet nu utrustat med ett nytt ”Easy Life”-fack ovanför handskfacket som enkelt fälls ut genom ett lätt tryck, 10,5-liters ”Easy Life”- förvaringslåda som gör det lätt att komma åt förvarade saker, dockningsstation för läsplattor i mitten av instrumentbrädan, induktiv smartphone-laddare mm. Lastutrymmet har dessutom optimerats med ny effektiv LED-belysning. I detta ingår nya ergonomiska handtag för enklare in- och ursteg (skjutdörrar både bak och på sidorna). Med mer än 350 olika versioner i 3 höjder och 4 längder är bilen anpassad för en mängd olika behov och användningsområden. Alla chassier och hytter är konstruerade för att klara höga belastningar.

Nya Renault Trafic får också gemensam visuell identitet med de övriga transportbilsmodellerna. Den nya fronten har nu mer effektiva full-LED-strålkastare, C-formad ljussignatur, ny grill med krominslag och ny färg i ”Urban grey” nyans. Nyheter i interiören inkluderar uppdaterad instrumentbräda med kromade knappar (krom runt luftintag, mittkonsolen, luftkonditioneringsknappen, växelspaken och mätare), ett nytt och mycket mörkt färgschema i olika kolnyanser, ny växelspaksknopp för manuell eller automatlåda och ny slitstark klädsel i högre kvalitet.

Nya Renault Trafic blir till ett riktigt mobilt kontor med sin smarta hytt som bl a har fått uppkoppling via högpresterande multimediallösningar med R-LINK Evolution (kompatibel med Android Auto), Media Nav Evolution med multi-touch-skärm (kompatibel med Android Auto och Apple CarPlay) och en ny ”single DIN stereo” med en ny mikrofon för bättre samtalskvalitet och med digital radio som tillval. Andra uppdateringar är starkare LED-belysning (500 lumen) över lastutrymmet, infällbar nyckel med tre knappar eller ett Renault handsfree-kort med möjlighet till ”Single Door Opening (SDO)” för ökad säkerhet. Trafic erbjuder störst lastlängd på marknaden med en lastlucka som ger en arbetslängd på upp till 4,50 meter. Nya Trafic har 2.0L dCi-motorer som är lämpade för transportbilar. Motorerna klarar Euro 6d-TEMP-standards.

Dessutom ingår nytt förarstödsystemet (ADAS) för ökad säkerhet med bl a vidvinkelspegel som fungerar som en ”döda-vinkel-spegel” i passager-solskyddet, främre och bakre parkeringssensorer med bakre parkeringskamera och Trailer Swing Assist som stabiliserar släpvagnen när behov uppstår.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×