Teleskoplastare 2023

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:34

I år lanseras ett antal intressanta teleskoplastarnyheter, däribland en uppgraderad TF27.6 från Merlo, den nya Telehandler 340 G från Sennebogen och en helt ny kompakt teleskoplastare från Bobcat.

Sennebogen lanserar modell i nya G-serien

Sennebogens nya Telehandler 340 G kombinerar räckvidden hos en teleskoplastare med styrkan hos en hjullastare. Den har en hytt som kan höjas till 4,1 meter ögonhöjd, en lasthöjd på 7,7 meter och en lastkapacitet på 4 ton. Vid matning av lastbil har 340 G god överblick vilket gör lastningen enklare och säkrare, enligt OP System som är svensk generalagent för Sennebogens materialhanterare. Modellen använder sig av Quick-Change för byte av verktyg, vilket även finns tillgängligt för Volvo, Kramer, JCB eller Manitou som tillval. Modellen har tre sorters styrning, nämligen fram-, fyrhjuls- och krabbstyrning, och är 5,5 meter lång och knappt 2,5 meter bred. Modellen har även en låg tyngdpunkt, en arbetsvikt på 9,3 ton och en 100 kW Steg V-dieselmotor. Övriga funktioner inkluderar Z-kinematik, en Maxcab-hytt med 360 grader sikt runtom, steglöst höjbar hytt, samt kylprestanda med reversibel fläkt för ett fritt luftintag i dammiga miljöer.

 

Merlo uppdaterar TF27.6 med ny hydraulik

TF27.6 från Merlo har genomgått en uppgradering och utrustas nu med Flowshare-hydraulik, som gör det möjligt att samköra maskinens hydrauliska funktioner. Denna uppdatering förbättrar både maskinens köregenskaper och effektivitet, enligt Hüllert Maskin som är svensk generalagent för Merlo teleskoplastare. Modellen är utrustad med låg bominfästning som ger god sikt och har en ergonomisk utformning. Dörren kan öppnas och låsas upp till 180 grader, och dess höjd på 192 cm möjliggör passage genom trånga utrymmen såsom parkeringsgarage. En CE-godkänd personkorg går även att lägga till som tillval, även om maskinen inte har stödben. Övriga funktioner inkluderar en totalvikt på 4850 kg, maximal lyftkapacitet på 2700 kg och maximal lyfthöjd på 5900 mm. I ett samarbete med Fjärås of Sweden har Hüllert Maskin tagit fram en ”allfixare”, en maskin som klarar olika uppgifter såsom snöröjning och halkbekämpning. Maskiner finns tillgängliga för visning hos Hüllert Maskin, och dessutom erbjuds även provkörning av demomaskin ute i fält.

 

lantbruksteleskoplastare från Bobcat

Bobcats nya teleskoplastare TL25.60 Agri utökar deras utbud av teleskoplastare för lantbruksmarknaden till åtta modeller. TL25.60 Agri drivs av en D24 Steg V-dieselmotor som ger 56 kW (75 hk) effekt, och har en nominell driftskapacitet på 2500 kg, maximal lyfthöjd på 5,9 meter och en utökad räckvidd på 3,3 meter. Lanseringen av den nya TL25.60 Agri sker efter lanseringen av dess motsvarighet inom bygg och rental som ägde rum i slutet av 2022. Även om det finns likheter erbjuder TL25.60 Agri ett antal funktioner specifika för lantbrukskunder, däribland främre tillsats med hydraulflöde på 80 l/min, bomkudde som standard, tre Agri-efterbehandlingsnivåer att välja mellan, olika däckval, luftfjädrat säte, Cab+ Agri-tillval som innehåller nödvändiga Agri-funktioner i hytten, elektrisk spegel med avisning, samt handgas.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×