Till minne av Henry Grönberg

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:34

Jag hade förmånen av att lära känna Henry under de första åren av 90-talet då han satt ordförande i Branschföreningen Hyrex-Kedjan.

Vi fann varandra och ett samarbete inleddes och som höll i sig under många år.

Det var mycket lätt att arbeta med Henry då han hade en mycket social ådra, utstrålning, kunnighet, engagemang, envishet och inte minst bestämdhet.

Föreningens växte starkt under 90- talet och i början av 2000-talet och vi tillsammans ökade medlemsantalet stort, det fanns givetvis fler som var delaktiga i denna utveckling.

Så kom då en dag när Henry meddelade att han ej längre ville vara ordförande. Det blev naturligtvis övertalningsförsök, men Henry var mycket bestämd över att sluta.

Ny som ordförande blev då Roger Sturesson, därefter tog jag själv över denna roll för att sedan lämna över stafettpinnen till Thomas Truedsson.

Det blev sedermera ett namnbyte på föreningen till: Hyres-Kedjan som namnet är idag, skälet till detta skall vi inte gå in på här.

Kontakten och vänskapen med Henry har bestått under den tid som har gått sedan han lämnade ordförandeskapet. Vi har talats vid ofta och även träffats vid olika tillfällen.

Henry var fortsatt mycket lyhörd för och intresserad av vad som hände i branschen.

Den senaste tiden hade Henry problem med hälsan och blev allt svagare.

Vi som hade möjlighet att närvara på Henrys 80-års dag den 12 juni i år, en mycket vacker dag dessutom. Det blev en fin dag där Henry firades tillsammans med familj, släkt och vänner.

Vi kommer alla ihåg denna fina dag som vi bär med oss som ett ljust minne av Henry. Det var dock sista gången vi träffades innan livet så tog slut den 3 juli.

Minnet av Henry kommer alltid att bestå och vi tänker naturligtvis även på familjen: hans fru Barbro och barnen: Sofia, Johan samt deras familjer.

Tack Henry för allt….

 

2019-08-04
Sune Almqvist

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×