Tryggheten med att hyra

Publicerad 26/4, 2017 kl. 13:58

I tider som dessa när byggandet går på full fart finns det klara fördelar att hyra. Som de flesta vet så råder det idag allt längre och längre leveranstider för att köpa nya maskiner. Skulle alla välja alternativet att köpa och äga sina egna maskiner skulle leveranstiderna bli extremt mycket längre än vad som är fallet idag och sannolikt skulle många byggprojekt inte få tag i de maskiner de behöver vid rätt tidpunkt.

En annan bidragande orsak till ett bättre nyttjande med hjälp av hyresbranschen är att det finns ett sorts ”gentlemans agreement” ibland maskinuthyrarna som innebär att uthyrningsfirmor hyr in av varandra när de inte har egna maskiner för att hjälpa sina kunder. Trots att uthyrningsföretagen i grund och botten konkurrerar med varandra så finns denna mycket sunda inställning. Hyresalternativet bidrar således till ett bättre resursutnyttjande så att många fler faktiskt får tillgång till sin maskinpark. 

Genom att vända sig till någon av de professionella uthyrare som finns runt om i vårt land så ökar möjligheten att kunden får tag i rätt typ av maskiner och tillbehör. Våra uthyrare vet vilka maskiner som passar bäst för olika ändamål. Uthyrarna investerar kontinuerligt i nya maskiner vilket också ökar chansen att kunden erbjuds nya eller nästintill nya maskiner. Väljer man att hyra så är det också lika med en garanti att varje maskin man hyr har genomgått service och underhåll. De är säkra och funktionsdugliga. Tillbehören som erbjuds till maskinerna är utvalda för att passa de maskiner som hyrs ut, då det finns stor erfarenhet av hård och tuff användning i byggmiljö. Vidare så kan du som användare få råd från uthyrarna gällande din arbetsmiljö och säkerhet. Till många av de maskiner som du hyr finns tips och information vad gäller t.ex., buller, damm, vibrationer, hur du skall förebygga olika typer av risker, m.m. Sist men inte minst så erbjuder de allra flesta uthyrningsföretagen flertalet utbildningar i maskinanvändning alltifrån, ställningskurser, liftkort till körkort för motorsåg. 

Givetvis återanvänds maskiner som tjänat ut sin livslängd i vårt ”kretslopp”. Det sker antingen genom att de går in i en ny hyreskedja på en annan marknad där begagnat är ”good enough” eller så återtas delar från maskinerna för att fungera som reservdelar. Ett annat sätt att uttrycka detta är det som ibland kallas cirkulär ekonomi eller delningsekonomi. 

Under våren kommer många företag inom hyresbranschen att hålla öppet hus dagar där du som kund bland annat informeras om kvartsdamm och hur du som användare kan skydda dej och välja rätt utrustning när du jobbar i sådana miljöer. Vi vill med andra ord ge våra användare av maskiner rätt kunskaper så passa på att besök något av våra medlemsföretag.

Det finns med andra ord många skäl till att hävda att hyra maskiner är att välja trygghet.

 

Mikael Öberg

Ordförande, Swedish Rental Association

 

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×