Tsurumi i åttonde säsongen av Gold Rush

Publicerad 21/2, 2018 kl. 12:33

Tsurumi Pumps produkter finns med i den åttonde säsongen av Gold Rush, den populära Discovery Channel-serien som följer exploateringen av 316 Mining.

Det amerikanska gruvföretaget i Oregon valde Tsurumi som sin exklusiva leverantör av pumputrustning, som omfattar många pumpar, frekvensomriktare och specialbyggda pontoner. Nyckelpersoner från Tsurumis amerikanska division erbjöd också omfattande teknisk konsultation på arbetsplatsen i Fairplay, Colorado, USA, innan filmningen började.

En handfull besättningsmedlemmar vid 316 Mining, kända av fans som ”The Hoffman Crew” hade tidigare erfarenhet av att använda Tsurumi-pumpar i sin verksamhet, vilket gjorde att man valde att använda företagets produkter under den senaste säsongen.

Innan Gold Rushs åttonde säsong hade 316 Mining använt motordrivna pumpar från en annan tillverkare i sina guldförädlingsanläggningar, där stora mängder vatten pumpas för att separera smuts och sten från guld i en gruvprocess som kallas ”slukning”. Men Fairplays position på 3.034 m över havet gjorde det omöjligt att köra pumparnas dieselmotorer på ett konstant varvtal, vilket resulterande i att strömförlusterna bidrog till att pumparna inte kunde upprätthålla ett stadigt flöde av vatten. I en bransch där förlorad tid motsvarar förlorat guld, vände 316 Mining snabbt bytte till en mer pålitlig lösning, elektriska dränkbara pumpar från Tsurumi.

Todd Hoffman, ledare för Hoffman Crew, sa att när han bestämde behovet av elektriska nedsänkbara pumpar, pekade hans besättning snabbt honom i riktning mot Tsurumi, ett företag med goda vitsord.

Hoffman Crew besökte Tsurumi’s monter på MINEXPO 2016 i Las Vegas, Nevada, USA, för att lära sig om företagets pumpar och att mäta intresse för att arbeta tillsammans. För Tsurumi var det en naturlig passform.

”Varje gång du sätter din produkt på en populär TV-show som visas, tar du en risk”, säger Glenn Wieczorek, VD för Tsurumi America, som är baserad i Glendale Heights, Illinois, USA. ”Men våra pumpar har en lång, beprövad rekord inom gruvdrift. Vi hade förtroende att gå in, och det var ingen tvekan om att våra pumpar skulle ta itu med Hoffman Crews behov i den här applikationen. ”

MINEXPO-mötet resulterade i ett partnerskap som redan har lett till mätbar framgång för 316 Mining.

”Om vår verksamhet är nere för en dag kan det innebära upp till 30 000 dollar i guldförlust”, förklarade Hoffman. ”Vi förklarade våra problem för personerna på Tsurumi under MINEXPO och efter att ha arbetat med företagets ingenjörer och leasat tre pumpar har vi grävt en hel del guld och inte haft någon pumprelaterad driftstopp på arbetsplatsen”.

Idag är Hoffman Crews, GSZ-75-4L uppbyggd på en specialbyggd ponton, som även tillhandahålls av Tsurumi. Pumpen flyter i en konstgjord reservoar och förflyttar för närvarande 9,5 m3 vatten per minut vid endast 12,2 m vattenpelare, en lägre prestanda än vad som bestämdes först. Lyckligtvis för Hoffman Crew gör pumpens arbetspunkt och VFD lätt att anpassa flödet och vattenpelare för att möta förändrade krav på arbetsplatsen.

Enligt Freddy Dodge, guldåtervinning och tvättfabriksexpert för 316 Mining, har den kombinerade flexibiliteten hos GSZ-75-4L och VFD lett till ett framgångsrikt utbyte vid gruvan.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×