Två mindre batteridrivna mutterdragare från Bosch

Publicerad 18/12, 2018 kl. 10:01

De nya 18-volts batteridrivna mutterdragarna GDR 18V-200 C Professional och GDX 18V-200 C Professional från Bosch har ett vridmoment på 200 Nm och ett extra kort huvud på 126mm respektive 147mm.

Detta gör verktygen kompakta vilket lämpar sig för arbete i svåråtkomliga utrymmen i både trä- och metallkonstruktioner. Verktygen går även att koppla med Bluetooth så att de kan anpassas efter behov via Toolbox-appen. Bland annat finns funktionen mjukstart som gör det möjligt att arbeta kontrollerat vid exempelvis sammanfogningar i trä. Användaren får information om verktygets status till sin smartphone, där man även kan skicka reparationsorder vid behov.

Båda modellerna är utrustade med förinställda hastighetsnivåer för snabbhet och effektivitet. Vanliga skruvar från 6 x 60 mm dras åt snabbt och arbetet sker rekylfritt. Med hjälp av det förvalda varvtalet minimeras risken för att skruvarna dras åt för hårt och slirar i underlaget. Det första steget är utformat för små skruvar, det andra för mellanstora och det tredje för stora skruvar. Det motsvarar till exempel skruvning i plåt, träskivor och metall. Avtryckaren med hastighetsreglering ger förbättrad kontroll och möjlighet att reglera effekten efter behov. Mutterdragarna är dessutom försedda med borstlös motor och drivs med ett ProCore18V 4.0 Ah-batteri.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×