Paulo Bergstrand

Tyrolit satsar på Floor Prep med Paulo i spetsen

Publicerad 29/4 kl. 09:41

Det händer mycket runt österrikiska tillverkaren Tyrolit nu. Många nyheter har släppts och är i pipeline. Dessutom har man anställt Paulo Bergstrand som ansvarig för så kallade
Floor Prep-produkter på marknaderna i Europa och Mellanöstern. Sedan förstärker
den svenska organisationen med ytterligare två säljare.

  • Oscar Thörnros
  • Fredrik Rundgren

Tillverkaren Tyrolit har sedan några år tillbaka breddat sitt produktsortiment till att även omfatta maskiner och verktyg för slipning och polering av betongytor. Sedan mitten av 2023 storsatsar Tyrolit på sektorn gällande behandling av golvytor och man har sedan dess trappat upp satsningen. I augusti 2023 anställdes Paulo Bergstrand som försäljnings- och marknadschef i Europa och Mellanöstern. 

 

Långt förflutet

Paulo har ett långt förflutet av att arbeta med maskiner, verktyg och kemikalier för bearbetning av olika typer av golvytor. Sedan drygt 30 år tillbaka har han arbetat i företaget Scanmaskin som utvecklar och tillverkar maskiner och utrustningar för slipning och polering av betonggolv och andra golvytor. Han arbetade bland annat som säljare, marknads- och försäljningschef samt VD för verksamheten. Han ledde företagets etablering på den amerikanska marknaden som blev en ny viktig marknad för Scanmaskin runt 2015. Sedan några år tillbaka ägs Scanmaskin av företagsgruppen Indutrade. Paulo fortsatte som VD för Scanmaskin under Indutrades ägande men valde att hoppa av och startade egna bolaget MM Norden. När Paulo fick frågan från Tyrolit att vara med på leda Tyrolits utveckling inom produktsegmentet såg han det som en intressant utmaning inom ett ämnesområde han väl känner till. Som en del in anställningen förvärvade Tyrolit Paulos bolag MM Norden som arbetar med produkter som kemikalier för ytbehandling, Portamix som är hjälpmedel för ytbehandling samt MMEXO-skelettet som underlättar kroppen vid framförallt monteringsarbeten på bygget. ”Det känns väldigt bra att arbeta för ett seriöst bolag som Tyrolit med så lång erfarenhet inom metall- och diamantverktyg samt utrustning för professionell håltagning. Att de nu storsatsar inom golvslipning och ytbearbetning tror jag kommer att bli ett värdefullt tillskott för användarna av den här utrustningen”, säger Paulo i en kommentar. 

 

Nya produktlanseringar

I februari då Tyrolit höll finalen i Tyrolit Cutting Pro Competion passade man på, via sin egen mässa, att slå ett slag för sin nya storsatsning inom slipning och polering och annan ytbehandling av golvytor. Paulo fanns på plats för att berätta för kunderna om satsningen. Man passade även på att släppa en rad nya produkter.

Det handlar om fem nya golvslipar med slipdiametrar från 28 till 78 cm. Där de största modellerna, FGE515 och FGE780 kan fjärrstyras. Samtliga maskiner kan användas för både slipning och polering. Till detta skall ett brett och väl tilltaget sortiment av slip- och polerverktyg läggas samt ett brett utbud av kemikalier. Man har också lanserat två nya floorstrippers, tre golvfräsar, tre shotblasters samt sju stofthanterare för uppsugning av slipdamm. På mässan visade man nya VCE1200D, VCE1200D och VCE3600. 

 

Tyrolit förvärvar majoritetsandelar i Contec

Lite som grädden på moset för att stärka sin golvslipning och ytbehandlingsverksamhet är förvärvet av aktiemajoriteten i tyska företaget Contec Maschinenbau & Entwicklungstechnik GmbH. Contec, baserat i Westerwald-regionen i Tyskland, är en global leverantör av maskiner för golvslipning och ytbehandling, inklusive golvfräsmaskiner, kulblästringssystem, stoftavskiljare med mera. Med detta drag tar Tyrolit Group ytterligare ett betydande steg framåt för att utöka marknadsnärvaron inom byggindustrin. ”Denna strategiska investering är ytterligare en viktig milstolpe för Tyrolit Group och vårt engagemang för innovation och tillväxt, särskilt inom området golvslipning och ytbehandling”, säger Andreas Sauerwein, medlem av Tyrolits styrelse. Han tillägger att samarbetet med Contec överensstämmer perfekt med Tyrolits mål att ytterligare stärka sin position och erbjuda ännu mer omfattande lösningar till sina kunder.

Contecs tidigare ägare kommer att fortsätta vara aktivt involverade i bolaget som verkställande direktörer och aktieägare. Detta säkerställer en sömlös integration samtidigt som Contecs identitet och expertis bevaras.

 

Två nya ansikten inom Tyrolit i Sverige

Inte nog med alla andra förstärkningar inom Tyrolit, vid sidan av Paulo har Tyrolit i Norden anställt två nya säljare, Fredrik Rundgren och Oscar Thörnros. Fredrik är expert på golvslipning och ytbehandling och har lång erfarenhet från branschen. Han började som säljare på Jerneviken Maskin 2002. Han har också arbetat på Pullman Ermator och HTC Sweden. Efter det bytte han sida på förhandlingsbordet och blev KAM hos Nordic Concrete och senare AJ Floorsolutions. Fredrik titel är Area Sales Manager Floor Preparation Equipment och jobbar över hela Sverige. Han fungerar också som backup för de övriga av Tyrolits säljare. Den andre nyanställde är Oscar Thörnros. Oscar kommer av håltagarblod då hans pappa drev Diamanten Håltagning. Oscar har arbetat en del i familjeföretaget men också som håltagare i Norge samt säljare på Motek i Oslo och som säljare av Hilti. Efter det flyttade han tillbaka till Sverige och jobbade som säljare av infästningar samt en tid för Ahlsell. Hos Tyrolit är Oscar anställd som säljare på regionen Mellansverige som sträcker sig i höjd från Jönköping till Uppsala. 

www.tyrolitdiamant.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×