Unik lift för AMS-arbete till Jämtkraft

Publicerad 23/12, 2019 kl. 15:02

Helt unik i sitt slag och ensam i Europa har nu denna larvgående lift anlänt till Jämtkraft i Östersund.

Liften som är byggd delvis i glasfiber med isolatorer klarar arbete med spänning upp till 46 kW.

AMS kräver fordon som klarar kraven för högspänningsarbete och inte gör för stor inverkan på miljön. Det var utgångspunkten för projektering och byggnation av den unika bandgående liften som nu anlänt till Jämtkraft i Östersund.

Byggnationen, som tog cirka sex månader, är ett samarbete mellan Brubakken, danska Versalift och Jämtkraft, och i oktober anlände liften till sin arbetsplats i de jämtländska skogarna.

Maskinen är en kombination av ett underrede från Pinoth Panther T8 med gummilarvband och en lift från Versalift. Liften VST 6000 är delvis byggd i glasfiber med isolatorer och klarar arbete med spänning upp till 46 kW.  Maskinens backtagningsförmåga i sidled är på 40 % (21.8˚) och längdled 60 % (31˚) vilket gör att den har bästa framkomlighet tillsammans med maximal bärighet och gör minsta möjliga skada på mark och natur. 

Med två personer i korgen (max korglast 272 kg) har man en arbetshöjd på hela 20 m, samt 12,30 m i räckvidd. Det gör det möjligt för ett effektivt arbete på ledningsgator och underhåll av elnät. Liften har också tre vinschar, en bak, en fram och en i korgen, samt skåp för förvaring av material och verktyg.  

Jämtkraft har sedan tidigare en lift från Brubakken, en isolerad Versalift VST 5000 monterad på en Unimog som levererades 2009.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×