Uthyrning av tyngre Volvomaskiner en succé för EAG Rental

Publicerad 23/12, 2020 kl. 15:13

Vad en framgångssaga är? Jo, det är när två bröder bestämmer sig för att börja hyra ut tyngre Volvomaskiner.

“Vi hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så här bra så här fort”, berättar Mats Göthesson.

Det är i princip tomt på gården hos EAG Rental i Östersund. Av företagets omkring 50 tyngre Volvomaskiner är de flesta uthyrda. Med andra ord, det ser ut som det brukar hos EAG Rental. Det var för fyra år sedan som bröderna Mats och Micke Göthesson tog över ett maskinuthyrningsföretag i Ådalen. Planen var att hyra ut nya, tyngre Volvomaskiner.

“Som entreprenörer visste vi att det var få som hyrde ut tyngre Volvomaskiner. Vi visste också att efterfrågan var stor, inte minst med tanke på all utländsk arbetskraft som vill hyra”, förklarar Mats Göthesson.

 

”Volvo vår framgång”

Och det där fingret i luften kände rätt. När bröderna Göthesson tog över verksamheten omsatte företaget 11 miljoner kronor på traditionell maskinuthyrning. Idag, fyra år senare, omsätter de 70 miljoner kronor.

“Vi hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så bra. Just nu har vi inte ens tillräckligt med maskiner för att kunna möta efterfrågan”, förklarar Mats.

Nyligen har EAG Rental köpt fyra nya Volvomaskiner och ännu en order är på gång med ytterligare sex. Sedan start har de investerat omkring 30 miljoner kronor i nya maskiner – per år.

“Det finns många företag som hyr ut maskiner men oftast är de begagnade. Vår framgång bygger på att vi har maskiner som är max tre år gamla. Dessutom står Volvo för premium – man vet att det är fin komfort och bra grejer och att det finns tillgång till bra service tack vare alla Sweconverkstäder.”

 

I tiden

“Och så ligger det i tiden, att hyra istället för att köpa”, menar Mats.

“Den yngre generationen vill inte borga hus och hem för att kunna ha en grävare. De ser istället möjligheten att hyra”, förklarar han och fortsätter:

“Många av våra kunder är enmaskinsägare som inte vill dra på sig kostnader samt större entreprenörer som vill täcka upp under toppar. Och som sagt, många utländska kunder som kommer till Sverige och gör jobb.”

 

”Inte riktigt kloka”

När Mats och Micke bestämde sig för att dra igång verksamheten var många i deras närhet skeptiska.

“De trodde inte att vi var riktigt kloka. Vem ska hyra de där stora maskinerna? frågade de sig.”

I dag har EAG Rental fyra uthyrningsställen: Sundsvall, Sollefteå, Kramfors och Östersund. Och fler lär det bli.

“Vi planerar för nya depåer både norr- och söderut och vår målsättning är att omsätta 120 miljoner kronor år 2025. Vi vill verkligen växa.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×