VD-skifte i familjeföretaget Hüllert Maskin

Publicerad 5/10, 2020 kl. 09:33

Hüllert Maskin, som i år fyller 75 år, får en ny vd i Andreas Tagesson, som anställdes för tre år sedan för att sakta växa in i den nya rollen “Jag är laddad inför uppdraget”, säger Andreas Tagesson.

År 2020 blir ett händelserikt år för Hüllert Maskin, som bland annat fyller 75 år. Jubileumsåret inleds dessutom med att Andreas Tagesson kliver in som ny vd för företaget. Avgående vd Nils-Gunnar Burge har jobbat i företaget i 46 år och har under senare tid planerat för att en extern vd att ta över ledningen för Hüllert Maskin. “Jag var fast besluten om att inte hamna i fällan där en stark vd och ägare inte släpper taget, vilket gör att utvecklingen stannar upp och företaget likaså”, säger Nils-Gunnar Burge.

Därför anställdes Andreas Tagesson redan för tre år sedan, då som operativ chef för Hüllert Maskin. “Vår tanke var att hitta rätt person, som tillsammans med oss på Hüllert Maskin skulle växa in i rollen som vd,” säger Lina Burge, personalansvarig Hüllert Maskin och dotter till Nils-Gunnar Burge.

Andreas Tagesson ser fram emot sitt nya uppdrag och att kunna leverera ett tryggt och säkert maskinägande till kunderna. Målet är att alltid ha en hög tillgänglighet gällande reservdelar, teknisk support och service samt att erbjuda utbildning för service, verkstadspersonal och användare.

“Efter tre år som operativ chef har jag nu lärt mig branschen och verksamheten, och det känns som ett naturligt steg att ta över vd-rollen efter Nils-Gunnar Burge”, säger Andreas Tagesson. “Jag är laddad inför uppdraget och ser stora möjligheter framöver. Under 2020 kommer vi att lansera Merlos nya Roto- och Panoramic-serier, samtidigt är vi på god väg att bygga ett ännu starkare servicenätverk i toppklass. De senaste åren har vi höjt vår kompetens och vår konkurrensförmåga på alla plan.”

Andreas Tagessons övergång till vd kommer inte att påverka företagets ägarbild. Nils-Gunnar fortsätter finnas med i bolaget som ägare och ambassadör. “Nu ska jag njuta av den delen som jag uppskattar mest gällande företagandet: träffa kunder och samarbetspartners och att tillsammans med familjen utveckla koncernen Vara Maskinimport som AB Hüllert Maskin är en del av”, säger Nils-Gunnar Burge.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×