Versalift Sweden har fått en bra start särskilt med VTX

Publicerad 1/9, 2022 kl. 15:11

Versalift i Sverige har fått en kanonstart sedan man öppnade för mindre än ett år sedan. Intresset bland kunderna gäller framförallt Versalifts egen serie VTX.

För mindre än ett år sen öppnade den internationella liftproducenten, Versalift, ett eget försäljningskontor i Falkenberg som vi berättat om tidigare i SRT. Med två säljare, tre servicetekniker och en koordinator har Versalift Sweden byggt upp en solid verksamhet för att kunna hjälpa alla svenska kunder som antingen har behov av en ny lift, eller reservdelar och service till de liftar som de redan äger.

 

Brett sortiment

Eftersom Versalift ägs av Time Manufacturing, som också äger Ruthmann, blev det naturligt att Versalift Sweden blev den officiella svenska återförsäljaren även för Ruthmann. Därför säljs både Steiger och Ecoline modellerna, liksom de italienskbyggda liftarna från Bluelift.

Ruthmann är ett välkänt varumärke på den svenska marknaden, där kunderna i många år varit nöjda med deras kvalitetsmärken. Det samma gäller Hinowa och Almac, två italiensk producerade larvbandsburna liftar som Versalift Sweden också är återförsäljare för. Med alla dessa liftmärken kan Versalift Sweden erbjuda sina kunder ett brett urval av liftar, både när det gäller olika modeller, lifttyper och arbetshöjder.

Kunderna har välkomnat den nya liftaktören, Versalift Sweden, på allra bästa sätt och intresset ökar hela tiden. Detta kunde också märkas i början av året då de kom mangrant på den demotour som Versalift höll med öppet hus i Stockholm, Göteborg och Falkenberg. Här fick kunderna möjlighet att komma förbi och pröva ett brett urval av Versalift Swedens produkter och dessutom lära känna det svenska teamet.

 

Stor efterfrågan på Versalifts egen VTX

I Danmark är VTX’en från Versalifts egen produktion en storsäljare – en efterfrågan som nu även börjar märkas i Sverige, där den fått ett uppsving bland svenska plåtslagare och hyresbolag. VTX240 G3 är den tredje generation av VTX, ständigt förbättrad efter kundernas önskemål, blir den mer och mer användbar för allt flera kunder. Eftersom Liften är utvecklad och byggd i Danmark, så är den anpassad för de nordiska förhållanden och den fungerar året om oavsett väder och temperaturer.

Anders Werneskog, som är försäljningschef hos Versalift Sweden, berättar att VTX’en har en bra och populär funktion med en rakbom, kompletterat med ett utskjut på 12 meter så man kommer upp över tak, vid exempelvis snöskottning, trädklippning, plåt eller måleriarbeten. Anders berättar vidare att, ”Vi tror hårt på den på den svenska marknaden, då den har ett unikt lyftschema, en ”up and over” funktion som tillsammans med en precis styrning enkelt tar dig till rätt position på allra bästa sätt.”

Med VTX’en har Versalift byggt en lift som enkelt och effektivt löser besvärliga arbetsuppgifter. När Versalift utvecklade VTX’en låg stort fokus på användarvänlighet och flexibilitet.  Det har lett till en lift som är enkel att använda och ger operatören en problemfri upplevelse från att man automatiskt ställer upp liften till dess att det är dags att packa ihop efter arbetets slut. Detta gör att liften är idealisk för uthyrare som i stället för att använda personalresurser på att hjälpa kunderna med en svår produkt, nu kan fokusera på sina egna arbetsuppgifter.

 

En liftbil fullspäckad med funktioner

En av de saker som gör att VTX’en är så användarvänlig är att den har en kontrollpanel med display. Den intelligenta kontrollpanelen är uppbyggd på ett system med sensorer, som ger input till den inbyggda datorn, som löpande beräknar och visar hur liften kan användas optimalt och säkert. Det ger också en ökad flexibilitet i arbetsdiagrammet, där liften också räknar om och tar hänsyn till korgbelastning. Därutöver är det speciella med VTX’ens styrsystem att användaren med två joystickar kan styra upp till 4 funktioner på en gång. Det betyder helt konkret att man kan sänka den övre bommen, samtidigt som du skjuter ut teleskopbommen, jibben aktiveras, och hela liften kan snurra ut över sidan på bilen. Med denna funktion kan man åka upp vid sidan av det önskade arbetsområde för att sen nå dit man vill.

Displayen är monterad vid sidan av växelspaken och ger brukaren möjlighet att enkelt kunna styra ett flertal av liftens funktioner och hela tiden se vilka möjligheter som är tillgängliga vid varje givet tillfälle. Displayen guidar användaren enkelt genom de olika momenten när man skall sätta upp stödbenen, så att uppstarten sker problemfritt. Man kan enkelt starta uppställningen av stödbenen med ett enkelt tryck på en knapp och stödbenen stoppar sen ett par cm från marken vilket gör att det är enkelt att få stödbensplattorna på rätt ställe. På samma vis guidar displayen användaren när man använder ”Home”-funktionen, där både lift och stödben automatiskt kan köras tillbaka till transportposition. De tydliga displayinstruktionerna ger även oerfarna liftanvändare möjlighet att enkelt sätta upp och komma i gång med liftåkandet.

Ett område där VTX’ens mångsidighet är att den klarar upp till 6 graders lutning, oavsett bilens position. Arbete i så höga lutningsgrader understryker också varför VTX240 G3 anses vara en allsidig lift som klarar många olika arbetsuppgifter.

 

En spännande framtid

En av de saker som Versalift är mest stolta över, är företagets täta samarbete med kunderna och brukarna av liftarna. Det är en viktig känsla och redan nu märks det i Sverige, även om kontoret är förhållandevis nytt. Anders Werneskog berättar, att man sätter ett stort värde i att leverera god rådgivning och service, när det gäller saknade reservdelar eller ett gott råd när det gäller val av att hitta rätt lift. Han fortsätter, ”Vi är mycket glada att för de goda relationerna vi redan har byggt upp i hela Sverige, och vi ser fram till att samarbeta med ännu fler svenska kunder de kommande åren”.

Anders understryker också, att det är den löpande dialogen med kunderna om deras behov och utmaningar som gör att Versalift kan fortsätta att utveckla produkter för att lösa deras behov. ”Når vi lär känna våra kunders och deras behov och utmaningar, ger det oss en värdefull insikt i hur vi kan anpassa våra produkter för att göra dem bättre”, säger Anders, och framhäver VTX’en som ett exempel på detta.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×