Vi ses på MaskinExpo

Publicerad 26/4, 2017 kl. 15:00

Det är full fart i byggbranschen runt om i Sverige. Behovet av maskiner är stort, både för köp och uthyrning. På Maskinexpo, som arrangeras den 18-20 maj, hittar du de senaste nyheterna ifråga om maskiner och verktyg.

Då var det snart dags för Maskinexpo ute på Stoxa norr om Arlanda. Datumet är 18 till 20 maj. Mässan arrangeras för 34 gången och grundades därmed redan 1983 av Kurt Virenholt. När den här artikeln skrivs i mitten av april hade 261 utställare bokat.

Nordens största fortsatt

Det är några år sedan mässan flyttade från Barkarby till den egna anläggningen Stoxa cirka 10 minuter norr om Arlanda flygplats. Maskinexpo har alltid varit en uppskattad branschmässa för bygg, anläggning, park- och trädgård, jordbruk med mera men både utställare- och besöksantalet har gått upp och ner under de senaste åren. Orsaken är bland annat en kraftigt hårdnande konkurrens från andra mässor både i stockholmsregionen och övriga landet. Maskinexpo är dock mässan med den största uthålligheten och den mässa som både utställare och besökare återvänder till i takt med att mässmarknaden går upp och ner och nya aktörer kommer till och faller ifrån. Räknat över åren sedan mässan grundades har dess popularitet växt kraftfullt och bör ses som nordens största bygg- och anläggningsmässa fortsatt.

Under de senaste åren har dock antalet leverantörer inom park- och trädgård samt jordbruk ökat vilket kanske gjort mässan något mindre attraktiv för bygg- och anläggningsbranschen än den varit tidigare. En orsak till detta är att branschföreningen Maskinleverantörerna sedan 2016 arrangerar sin egen mässa på Solvalla i Stockholm vilket gjort att en del medlemmar valt att endast ställa ut på föreningens egen mässa. Tidigare under några år hade branschföreningen ett samarbete med Maskinexpo och medlemmarna ställde ut på mässan.

Rikstäckande mässa

Startfältet för årets upplaga av Maskinexpo ser bra ut trots att en del av de stora namnen inte finns med på årets mässa. Men den som besöker mässan kommer ändå att få valuta för pengarna. Här finns många nyheter som kommer att se dagens ljus på mässan. Sedan håller vi tummarna för att vädret blir toppen, vilket det brukar vara när Maskinexpo arrangeras. Maskinexpo är den enda riktigt stora rikstäckande bygg- och anläggningsmässa som arrangeras i Sverige i år. Andra mässor som arrangeras i Sverige under sensommaren är EntreprenadLive och Load Up North. Svensk Rental Tidning ställer ut på Maskinexpo och ni hittar tidningen vid mässans huvudentré. På följande sidor hittar du även en lista på årest utställare som det såg ut när artikeln skrevs.

www.maskinexpo.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×