Wacker Neuson på Bauma 2022

Publicerad 1/9, 2022 kl. 14:44

Under mottot “Meet the Future“ presenterar sig Wacker Neuson på Bauma 2022 i monter FN.915 tillsammans med systerbolaget Kramer. Mottot återspeglar kontaktpunkterna för mässan: Det personliga utbytet med besökarna. “Meet the Future“ understryker dock också att framtida ämnen såsom elektrifiering och digitalisering spelar en stor roll i Wacker Neusons monter.

På Bauma presenterar Wacker Neuson en utökning av sin produktportfölj för zero emission och påpekar att bytet till elektriska maskiner kan vara både attraktivt och okomplicerat för kunderna. Ett fokus ligger på digitala lösningar, vilka inte endast gör arbetsdagen effektivare, utan också mer transparent, enligt Wacker Neuson.

Vid maskinutvecklingen av den nya hjulburna grävmaskinen EW100 har Byggarbetsplats 4.0 stått i centrum: några exempel är hantering av redskap med verktygsdetektering, ett människa-maskin-gränssnitt, och att den är förberedd för olika assistanssystem och gränssnitt. Även användarvänlighet och effektivitet har stått i centrum.

Med den molnbaserade programvarulösningen EquipCare Pro möjliggör Wacker Neuson för sina kunder att förvalta alla maskiner, utrustningar och mängdartiklar, oberoende av tillverkare och varumärke, vad gäller tillgänglighet och utvärdering. Kunder kan även använda EquipCare Pro för planering av utrustningsinsatser och personal i ett enda system och förvalta allt som används på byggarbetsplatsen.

Wacker Neusons nya assistanssystem för betongkomprimering, ConcreTec, möjliggör att komprimera pre-fabricerade betongdelar enkelt, transparent och med reproducerbar kvalitet. Genom det databaserade assistanssystemet erhåller maskinoperatörerna objektiv information om komprimeringen och realtidsinformation över komprimeringsförloppet. Resultatet är ett komprimeringsresultat som inte endast är personoberoende utan också med konsekvent kvalitet, enligt Wacker Neuson. Användaren kan övervaka hela komprimeringsprocessen med hjälp av assistanssystemet, vid behov gripa in och korrigera samt avsluta komprimeringsförfarandet.

Wacker Neuson presenterar även ytterligare nyheter, såsom en ny modell av den innovativa dumpern Dual View med vridbar stols- och manövreringskonsol.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×