Wacker Neuson visar upp två nyheter från Bauma

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:23

På Entreprenad live kommer Wacker Neuson att presentera två nyheter från Bauma: en hjuldumper och en hjullastare.

”Vi hoppas även kunna visa modellen DW15E, en 1,5 tons elektrisk hjuldumper”, säger Henrik Sörensson, säljare Wacker Neuson. Wacker Neusons DV-maskiner ställdes ut på Bauma tidigare i år. DV står för Dual View och betyder att förarplatsen kan rotera så att man antingen har flaket framför sig eller bakom sig. ”Troligtvis blir det en DV90 som vi kan visa på mässan. Det är en 9 tons hjuldumper. Vi tror mycket på den modellen, inte minst i stadsnära miljöer. Finns det inte någon DV90 tillgänglig kommer vi att visa en 6-tonare.”

Hjullastaren WL 52 är den andra nyheten som Wacker Neuson kommer att visa på mässan. ”Det är en 5,2 tons maskin med lågt lasttorn och utrustad med det populära Volvo-fästet”, säger Henrik Sörensson. Wacker Neuson var tidigt ute med elektriska maskiner, bland annat små dumprar och grävmaskiner som kan användas inomhus. ”Vi har sålt en hel del mindre batteridrivna entreprenadmaskiner, både dumprar och vibratorplattor. Intresset för elektriska entreprenadmaskiner är stort”, säger Henrik Sörensson.

Henrik Sörensson har precis kommit tillbaka från semestern och han har sig egna lilla indikator på konjunkturen. ”En viss avmattning märks. I år verkar det bli ett ’normalår’ till skillnad mot den hysteriska situationen som rått de senaste åren. Man märker av lugnet hos de små entreprenörerna. De senaste åren har de inte haft tid att ta semester men i år har de kunnat kosta på sig några veckors ledighet.”

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×