Wangeskog ny premiumpartner till Skidskytteförbundet

Publicerad 16/11 kl. 10:35

Med fokus på att utveckla driftsäkra och energismarta evenemang inom svenskt skidskytte har Wangeskog och Skidskytteförbundet etablerat ett nytt partnerskap. Samarbetet innebär också att Sveriges största skidskyttetävling, Riksfinalen, byter namn till Wangeskog Cup.

Wangeskog är en stark maskinuthyrningspartner till bygg/anläggning/industri med bred kompetens för att skapa och utveckla smarta och fossilfria lösningar för energiförsörjning. Likt en byggarbetsplats kräver idrottsevenemang driftsäkerhet för belysning, värme, säkerhet osv. Med batterilagring balanseras elanvändningen och gör att byggen/evenemang klarar drift utan strömavbrott.

Företaget ser fram emot att jobba tillsammans för att utveckla de evenemang som Svenskt Skidskytte arrangerar, allt från världscuptävlingar till ungdomstävlingar och prova-på- skidskytte.

Partnerskapet innebär även att Wangeskog blir huvudpartner till skidskytteungdomarnas stora tävling, ”Riksfinalen”, som byter namn till ”Wangeskog Cup”.

Peter Dahlsten, VD Wangeskog:

”Skidskyttelandslagen har med sina framgångar och sportsliga attityd letat sig in i svenskarnas hjärtan. Efter inledande samtal med Skidskytteförbundet insåg vi snabbt att vi delar samma grundvärderingar och vilja till utveckling, inte minst inom hållbarhet. Här har vi möjlighet att kommunicera vår satsning på en mer energismart byggindustri.”

Rikard Grip, Generalsekreterare Skidskytteförbundet:

”I Wangeskog har vi funnit en partner som helt går i linje med vår vision om att skapa en bättre framtid tillsammans. Det här samarbetet handlar inte bara om de stora sammanhangen utan snarare om att skapa förändring i det lilla och att det är det som för världen framåt. Med anledning av det kommer Wangeskog bland annat göra skillnad för våra yngsta skidskyttehjältinnor och hjältar genom en satsning på ungdomarnas stora tävling.”

Wangeskog är en stark och erfaren partner inom maskinuthyrning med över 20 år på den svenska marknaden. Bolaget är rikstäckande och driver idag ett trettiotal hyrcenter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Wangeskogs vision är att vara kundernas favorit bland Sveriges maskinuthyrare – Pålitlig, kunnig och trevlig.

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskyttesporten genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Företagets vision är att Sverige ska vara världsledande i skidskytte.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×