World of Concrete firar 50 år i januari 2024

Publicerad 23/12, 2023 kl. 12:40

Den amerikanska mässan World of Concrete i Las Vegas är en riktig långkörare och en uppskattad årlig internationell samlingspunkt för alla typer av byggmaskiner. I januari 2024 firar mässan hela 50 år.

Den 23-25 januari, 2024 är det återigen dags för mässan World of Concrete att äga rum i Las Vegas igen.

Den här gången är det lite speciellt då mässan firar 50 år. Man drog igång 1974, bara 12 år senare än den tyska mässan Bauma i München. På den tiden var World of Concrete betydligt mera lokal mässa men skulle snabbt bli en pan-amerikansk begivenhet som även lockade både utställare och besökare både från övriga Nordamerika men också Sydamerika. Idag är World of Concrete nästan lika mycket en internationell mässa som amerikansk med utställare från hela världen även om de amerikanska utställarna dominerar.

 

Byggmaskinmässa med starkt fokus

Under många år alternerade mässan mellan olika amerikanska städer såsom Orlando, New Orleans, Las Vegas med flera.  Men sedan ett par decennier tillbaka arrangeras mässan uteslutande i Las Vegas. Internationella upplagor av mässan har också arrangerats som exempelvis på olika platser i Europa som Köpenhamn. Men numera samarrangeras den med andra mässor som Intermat i Paris och Expo Cihac i Mexico. World of Concrete India har arrangerats sedan 2017. Men det är främst den årliga upplagan av mässan i Las Vegas som gjort sig känd över hela världen. World of Concrete är en klassisk byggmaskinmässa med starkt fokus på lite lättare maskiner för olika typer av bearbetning av framförallt betong. På World of Concrete hittar man inte så många tillverkare av riktigt tunga maskiner och verktyg som på en annan amerikansk mässa som heter Conexpo-Con/Agg. World of Concrete är en årlig mässa medan Conexpo-Con/Agg arrangeras vart tredje år. 

 

Tillbaka i full styrka efter pandemin

När Corona-pandemin drabbade världen 2020 hann precis World of Concrete genomföras. Mässan 2021 flyttades till juni månad med förhoppningen att pandemin skulle ha lugnat ner sig. Men mässan blev snudd på den minsta någonsin med få internationella besökare. Man beslutade då att minska antalet dagar ner till tre vilket gäller fortsatt. Men sedan 2022 är mässan på väg tillbaka till sitt forna jag och det ser mycket lovande ut inför mässan 2024 med över 1350 bokade utställare. 

För de internationella marknaderna för olika typer av lätta till medeltunga byggmaskiner med mera har World of Concrete blivit en av de viktigaste internationella mässorna. Här samlas årligen tillverkare från hela världen för att träffa entreprenörer. Få andra mässor kan mäta sig med World of Concrete om att nå just dessa kategorier av tillverkare och slutanvändare av byggmaskiner. World of Concrete är också en av få mässor som arrangeras årligen och dessutom lyckas att hålla upp sina siffror av både utställare och besökare. Trots allt har det gått lite inflation i antalet mässor runt om i världen och det är få riktigt stora mässor som klarar av att arrangeras årligen. 

www.worldofconcrete.com

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×