Yanmar lanserar ny serie bärbara dieselvattenpumpar

Publicerad 19/4, 2022 kl. 07:38

Yanmars YDP-serie med portabla dieselvattenpumpar återlanseras för att erbjuda vattenlösningar för kunder över hela världen. De är bland annat utrustade med utsläppsreglerade luftkylda Yanmar L-motorer och är CE-certifierade.

YDP-serien kommer att produceras i Italien som ett strategiskt drag eftersom Yanmars L-seriemotorer tillverkas i Italien. Tillverkning av pumparna på samma plats säkerställer snabbare och effektivare leveranser, enligt Yanmar. ”Tidigare modeller har banat väg för framstående nivåer av hållbarhet och tillförlitlighet, även i några av de tuffaste driftsmiljöerna över hela världen”, säger Carlo Giudici, försäljnings- och marknadschef Yanmar Europe. ”Men nydesignade och utökade modeller som drivs av Yanmar Steg V-kompatibla motorer av exceptionell kvalitet är bäst lämpade för den europeiska marknadsnischen.”

Med design och konstruktion baserade på koncepten ”kostnadseffektivitet” och ”kraft” har Yanmars YDP dieselpumpar rönt framgångar i och utanför Europa, enligt Yanmar själva. De nya modellerna, med en maximal kapacitet på 1750 liter/min, är lämpade för att arbeta inom en mängd olika sektorer som byggarbetsplatser, jordbrukssektorn och marina applikationer, för att möta dagliga krav på vattenpumpning. Bland funktionerna i den nydesignade YDP-serien är att den sträcker sig i hålstorlekar från 2” till 4”; en suglyftkapacitet på 7 meter; 44 pumpmodeller med kapaciteter som sträcker sig från 550 till 1750 liter/min; el- och rekylstartalternativ för alla modeller som anses lämpliga för industrier; tillgängligt hjulkit; CE-märkning; en 13-liters dieseltank; två års eller 2000 driftstimmars garanti; fläkthjul av gjutjärn (FC150, FC200 & FC300) och gjutstål (Hcr); och vertikala luftkylda dieselmotorer i Yanmar L-serien. ”Enkelt underhåll är också en stor attraktion för operatörer, till exempel kräver rengöring av höljet invändigt endast borttagning av några bultar.”

Orderingången har börjat och initiala leveranser förväntas ske under första halvåret 2022.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×