Hyrex


Viktigt meddelande från Rentalbolagen: Maskiner kan inte permitteras!

Publicerad 16/6 kl. 12:53

Den svenska byggindustrin står inför ett allvarligt läge där byggindustrin som sådan och maskinuthyrningsbranschen kan drabbas mycket hårt med en långvarig nedgång som följd. Rentalbolagen med branschföreningarna Swedish Rental Association och Hyreskedjan ger i denna artikel konkreta exempel på hur en kollaps av Sveriges byggindustri kan undvikas.

Ljusare tider i skuggan av Corona

Publicerad 7/4 kl. 15:07

"I helgen fick vi sommartid, kvällarna har blivit ljusare och våren närmar sig. Många faktorer som är härliga och brukar göra livet trevligare och få affärerna att gå bättre. Men, inte riktigt så i år." Johan Svedlund

Ledare: Bodel Blom, Hyreskedjan

Ledare: Bodel Blom, Hyreskedjan

Publicerad 24/2 kl. 16:54

Den 13-14 februari hade styrelserna i Hyreskedjan och Swedish Rental ett gemensamt möte för att prata om branschgemensamma frågor.

Snart BREXIT!

Publicerad 23/12, 2019 kl. 12:22

När jag skriver på denna ledare, har det redan hänt två väsentliga saker på morgonen.

ATT FÖRSÖKA SIA OM FRAMTIDEN ÄR INTE LÄTT

Publicerad 19/11, 2018 kl. 15:45

Mitt i en högkonjunktur med full fart kan vi konstatera att det nu börjar framträda moln på vår himmel inom branschen.

I väntan på valeffekter

I väntan på valeffekter

Publicerad 10/10, 2018 kl. 11:12

Vi har just haft en hektisk tid med intensiva valdebatter och vi har haft vårt val. I skrivande stund väntar vi bara på hur politikerna ska lösa regeringsfrågan. Johan Svedlund

Stormöte i Rentalbranschen!

Stormöte i Rentalbranschen!

Publicerad 30/5, 2018 kl. 12:41

Den 12 april var det stormöte i den svenska rentalbranschen. Landets två branschföreningar för maskinuthyrning valde att förlägga sina möten på samma tid och plats nämligen Hotell Prins Philip i Skärholmen.

Förändring

Förändring

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:25

Bodel Blom är Hyreskedjans första kvinnliga ordförande. Här delar hon med sig av några tankar kring våra branschföreningar, framtiden och sin nya roll som ordförande i Hyreskedjan.

Goda nyheter

Goda nyheter

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:19

Bästa medlemmar och läsare Den här gången har vi några glädjande och även viktiga nyheter.

Vintern har kopplat greppet

Publicerad 3/5, 2018 kl. 15:46

Bästa medlemmar och läsare Det är svårt att inte nämna något om vädret när man vaknar upp på västkusten den 28 mars och ser att det ligger 15 cm nysnö på marken och är flera minusgrader ute. Nu hade man tänk sig att fira påsk med lite sköna vårvindar och kanske till och med sätta ut trädgårdsmöblerna. Men så blev det inte, istället blev det en investering i nya snöskyfflar.

Lyckad Rentaldag i Göteborg

Lyckad Rentaldag i Göteborg

Publicerad 21/2, 2018 kl. 15:33

Den 15 november arrangerade branschföreningen Swedish Rental Association sin årliga Rentaldag. Den här gången hölls mötet i Göteborg på Hotel Riverton. SRAs Rentaldag blev som vanligt ett intressant, lärorikt och välbesökt möte av medlemmar såsom partners.

Hyresbranschens kunskapsroll

Hyresbranschens kunskapsroll

Publicerad 21/2, 2018 kl. 12:27

Kunskap är A och O för att kunna utföra arbeten på ett professionellt och arbetsmiljömässigt riktigt sätt. Samtidigt är det en jätteutmaning att just säkerställa att alla som utför arbeten har rätt kompetens och ges rätt förutsättningar för att beredas kunskap.

DSF: Är ni förberedda?

DSF: Är ni förberedda?

Publicerad 7/12, 2017 kl. 16:51

Det verkar var full fart på alla hyrdepåer i landet. Branschens största problem verkar vara en ständig brist på maskiner, ändå så kan vi skönja vissa orosmoln på himmeln.

Det upprepar sig!

Det upprepar sig!

Publicerad 26/4, 2017 kl. 13:46

Bästa medlemmar och läsare! Vintern börjar ge med sig och våren börjar ge sig till känna. Klockan har ställts om till sommartid och kvällarna blir ljusare och ljusare. Detta upprepar sig varje år. Jag tänkte också upprepa mig och påminna er om vad jag skrev för snart två år sedan.

Hyrex fyller 40 år – och det ska vi fira!

Hyrex fyller 40 år – och det ska vi fira!

Publicerad 6/3, 2017 kl. 14:51

Tiden går. För 40 år sedan, närmare bestämt 1977, var det ett gäng uthyrare i stockholmstrakten och södra norrland som fick den briljanta iden att starta en förening för maskinuthyrare. Hyrexkedjan kom till vid ett möte på Järva krog i Stockholm.

Höstmöte i slottsmiljö

Publicerad 24/11, 2016 kl. 10:01

Hyrex-kedjans sedvanliga höstmöte hölls i år i anrika lokaler på Örebro slott. Strax under 90 deltagare representerande både leverantörer och hyresbolag från alla delar av landet. SRTs utsände Jan Olofsson rapporterar.

Vintertid

Publicerad 23/11, 2016 kl. 15:32

Samtidigt som sommartiden gick över till vintertid kom också kylan och vintern. Stora delar av landet blev som vanligt överraskade av första snökaoset. Nu får vi hoppas att det vänder igen annars blir det en dryg vinter. När jag sitter och skriver denna ledare har USA precis fått en ny president Donald J Trump. Oavsett vad vi tycker om detta blir det en spännande tid framöver med den till en början svajiga börsen.

Givande program på Hyrex höstmöte att se fram emot

Publicerad 3/10, 2016 kl. 12:11

Nu borde sommaren vara över men idag den tretton september blev det ett dopp i havet. Så den verkar hålla i sig. En sommar som vi säkert har olika uppfattningar om hur bra den har varit.

Lyckat möte i Visby!

Publicerad 31/5, 2016 kl. 13:35

Efter några fantastisk varma och soliga dagar har vi nu hamnat i ett normalläge igen. Växlande molnighet och en regnskur lite då och då. Det har nu gått en månad sedan vi inom Hyrex-Kedjan hade vårt årsmöte. Platsen var Visby på Gotland. Både gotlänningarna och Visby visade upp sina bästa sidor.

Hyrex satsar på verksamhetsutveckling

Hyrex satsar på verksamhetsutveckling

Publicerad 17/11, 2015 kl. 15:14

I november höll Hyrex-kedjan sitt traditionella höstmöte med deltagande maskinuthyrningsfirmor och även denna gång med representanter från en rad olika leverantörer.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×