Swedish Rental


Olika men ändå samma

Olika men ändå samma

Publicerad 20/12, 2021 kl. 15:49

Vi är förenade tillsammans. Men hur får vi svar på frågorna? Hur skapar vi relevans och inkludering för små, medelstora och stora uthyrare? ID06, digitaliseringen, hållbarhet, vibrationsskador eller logistiklösningar, det är vårt engagemang som avgör vilka frågor som är relevanta. Och nyckeln till svaren ligger i våra olikheter.

Kärt återseende vid Rentalföretagens första fysiska möte

Kärt återseende vid Rentalföretagens första fysiska möte

Publicerad 8/11, 2021 kl. 10:36

Swedish Rental Association och Hyreskedjans första gemensamma möte som Rentalföretagen den 14 oktober på Elite Grand Hotel i Norrköping blev en fullträff.

Rental-företagen: en stark röst inom liftar

Rental-företagen: en stark röst inom liftar

Publicerad 23/12, 2020 kl. 14:41

Liftar är en maskintyp med en positiv utveckling, både avseende maskintekniska framsteg och ökning av antalet maskiner. Jenny Forsell

Viktigt meddelande från Rentalbolagen: Maskiner kan inte permitteras!

Publicerad 16/6, 2020 kl. 12:53

Den svenska byggindustrin står inför ett allvarligt läge där byggindustrin som sådan och maskinuthyrningsbranschen kan drabbas mycket hårt med en långvarig nedgång som följd. Rentalbolagen med branschföreningarna Swedish Rental Association och Hyreskedjan ger i denna artikel konkreta exempel på hur en kollaps av Sveriges byggindustri kan undvikas.

SRA och Hyreskedjans årstämmor: Nollvision avseende vibrationer är målet

SRA och Hyreskedjans årstämmor: Nollvision avseende vibrationer är målet

Publicerad 31/5, 2019 kl. 16:02

Torsdagen den 23 maj sammanstrålade en stor andel av Sveriges representanter från rentalmarknaden, det vill säga uthyrare och leverantörer. Det var branschföreningarna Hyreskedjan och SRA (Swedish Rental Association) som hölls sitt gemensamma vårmöte med årsstämmor för de båda föreningarna. Nära 120 personer deltog.

I väntan på valeffekter

I väntan på valeffekter

Publicerad 10/10, 2018 kl. 11:12

Vi har just haft en hektisk tid med intensiva valdebatter och vi har haft vårt val. I skrivande stund väntar vi bara på hur politikerna ska lösa regeringsfrågan. Johan Svedlund

Stormöte i Rentalbranschen!

Stormöte i Rentalbranschen!

Publicerad 30/5, 2018 kl. 12:41

Den 12 april var det stormöte i den svenska rentalbranschen. Landets två branschföreningar för maskinuthyrning valde att förlägga sina möten på samma tid och plats nämligen Hotell Prins Philip i Skärholmen.

Goda nyheter

Goda nyheter

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:19

Bästa medlemmar och läsare Den här gången har vi några glädjande och även viktiga nyheter.

Lyckad Rentaldag i Göteborg

Lyckad Rentaldag i Göteborg

Publicerad 21/2, 2018 kl. 15:33

Den 15 november arrangerade branschföreningen Swedish Rental Association sin årliga Rentaldag. Den här gången hölls mötet i Göteborg på Hotel Riverton. SRAs Rentaldag blev som vanligt ett intressant, lärorikt och välbesökt möte av medlemmar såsom partners.

Hyresbranschens kunskapsroll

Hyresbranschens kunskapsroll

Publicerad 21/2, 2018 kl. 12:27

Kunskap är A och O för att kunna utföra arbeten på ett professionellt och arbetsmiljömässigt riktigt sätt. Samtidigt är det en jätteutmaning att just säkerställa att alla som utför arbeten har rätt kompetens och ges rätt förutsättningar för att beredas kunskap.

Dags att tänka om ett samhälle i balans

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:51

Denna ledare ägnas åt reflektion. Senaste tidens debatt i media har handlat om värderingar och beteenden eller rättare sagt om oönskade diton.

Tryggheten med att hyra

Tryggheten med att hyra

Publicerad 26/4, 2017 kl. 13:58

I tider som dessa när byggandet går på full fart finns det klara fördelar att hyra. Som de flesta vet så råder det idag allt längre och längre leveranstider för att köpa nya maskiner. Skulle alla välja alternativet att köpa och äga sina egna maskiner skulle leveranstiderna bli extremt mycket längre än vad som är fallet idag och sannolikt skulle många byggprojekt inte få tag i de maskiner de behöver vid rätt tidpunkt.

Kärt barn har många namn

Kärt barn har många namn

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:00

En av de bästa konjunkturmätarna i byggbranschen är tillgången på byggbodar. I sämre tider står dessa produkter travade på höjden, bredden och längden hos alla maskinuthyrare. Det räcker att göra ett svep förbi några maskinuthyrare för att avgöra hur det står till i byggbranschen. Märkligt men så har det alltid varit. Hur det ser ut just nu är det inte svårt att gissa sig till.

Varför hyra?

Publicerad 23/11, 2016 kl. 15:58

En av de största utmaningar som vi människor har är att skapa förutsättningar för att få jordens resurser att räcka till och att nya resurser hinner reproduceras. Sedan industrialismen slog igenom för snart två hundra år sedan har vi tagit ut mer resurser från jorden än jordens förmåga att återskapa.

Arbetsmiljö i fokus

Arbetsmiljö i fokus

Publicerad 3/10, 2016 kl. 10:14

Det byggs som aldrig förr och konjunkturen ser ut att hålla i sig en bra tid framöver. I grunden är det mycket positivt för oss som är beroende av byggbranschen.

Snart riktig sommar

Publicerad 31/5, 2016 kl. 13:48

Tänk vad glad man blir när vädret är vackert, som vår underbara sommar över Kristi Himmelsfärd! Ny grönska och blommande körsbärsträd, allt på en gång. När jag satt på lantstället och fikade var det nästan så man kunde se att gräset hade växt under tiden. Härligt! Tar gärna många repriser på dessa dagar, och speciellt efter Pingsten som bjöd på mindre roligt väder. Det gäller att ta sig tid att njuta när det bjuds och försöka leva i nuet.

Rentalhöst

Publicerad 17/11, 2015 kl. 13:17

Vilken höst vi har haft! Nästan lika varmt som det var på semestern i juli. Men inget regn! Egentligen är det bara svampen som saknas, men det finns ju konserver. Det här blir gott att ha med sig, nu när vi ska ta oss igenom mörkret och innan det vänder med julen.

Sensommar

Sensommar

Publicerad 16/9, 2015 kl. 09:29

De flesta av oss har nu varit igång ett bra tag efter semestern, så det känns lite sent, men i alla fall, välkomna tillbaks! Vi får komma ihåg vår sköna augusti som räddade sommaren! Det är i alla fall roligare på jobbet när vädret är bra. På många platser, också i Stockholm, bjöds det på en massa musik och kultur på stan under augusti, så helgerna blev till små minisemestrar och kvällarna hann i alla fall jag med att både bada och mysa på balkongen. Nu är det trots allt lite mer höstlikt, men fortfarande är det sommar i vattnet.

Härliga tider

Publicerad 25/6, 2015

Nu är vi mitt uppe i den härligaste perioden av året! Vi bjuds på all spirande grönska och underbar fågelmusik. Jag har just kommit tillbaka från mitt lantställe mitt på Småländska höglandet. Där bland stenmurar och igenväxta ängar finns också detta vackra.

Äntligen vår

Publicerad 8/5, 2015

För Sverige ser tiderna ljusare ut på många sätt. Privat kommer årets bästa säsong, nu när sommaraktiviteterna startar. Att kunna ta en fika i solen, eller en cykeltur på stan längs med vattnen i Stockholm. Det är livskvalitet. Sen har vi våra långhelger som är så bra för att träffa vänner på eller bara att göra en massa eftersatt fix.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×